Pörkölőnkről


Kávépörköldénk története nem szokványos. Az utazásaink során megismerkedtünk új kultúrákkal, emberekkel, tájakkal és ezen élmények során felfedeztük, hogy a kávézás lehet több, mint egy egyszerű napi rutin.
Megfogalmazódott így bennünk az elhatározás, hogy létrehozunk egy Magyarországon egyedülálló pörköldét, ahol egy eddig mások által nem használt pörkölőgéppel pörkölünk és csakis a legkiválóbb arabica kávészemekkel dolgozunk.
A 2020-as év pedig megadta ezt a lehetőséget, hiszen az utazások számának visszaesése következtében, az utazási irodánk egy nehezebb időszakon ment keresztül, de nem tétlenkedtünk, ugyanis a felszabadult időnket felhasználtuk a Bean Heaven brand felépítéséhez. Ennek köszönhetően 2021-től szintet léphetsz a kávézásban, mivel saját ízlésed szerint rendelhetsz tőlünk világos vagy sötét ízvilágú kávét is!

Kávé babjainkat Typhoon 5 géppel pörköljük (mely márkának egyben kizárólagos magyarországi forgalmazói is lettünk), mely forradalmi újításaival, szintet lép a kávépörkölés területén.
De miért is egyedülálló ez az amerikai szabadalommal védett gép?
1. Ez az első kávépörkölőgép a shoproasterek között, mely olyan külső ciklonnal van felszerelve, ami hatékonyan szűri a levegőből a kávészemekről a pörkölés során leváló pernyét, így tiszta levegőt juttat vissza a gépbe.
2. Az Airflow Control funkciónak köszönhetően a teljes pörkölési folyamat alatt, precízen egyenletes szinten tarthatjuk a hőmérsékletet és a légáramlat intenzitását, így elérve a legoptimálisabb eredményt.
3. A Quick Cooling funkció révén elkerülhető, hogy a pörkölés végén megégjenek a kávészemek, a pörkölő gyorsan 2-3 perc alatt lehűti a kávészemeket.
4. Az érintkezés mentes hő átadásnak köszönhetően 70%-al kevesebb a pörkölési hibák esélye.
5. A fluid-bed technológiának köszönhetően sokkal hamarabb készül el 1-1 adag pörkölése, így sokkal kisebb az energiafelhasználás.

Ne felejtsd:
Bean Heaven = Neked pörkölve!

 • Elérhetőségeink

  E-mail: info@beanheaven.hu

  Telefon: +36-20-990-9090

  www.beanheaven.hu

  www.kaveporkoles.hu

  Bean Heaven = Neked pörkölve!