.

Brazília


Terület: Lambari
Magasság: 1000-1300 m (tengerszínt felett)
Feldolgozás: száraz

Ezt a kávét száraz eljárással dolgozták fel, azaz rajta hagyták a kávé édes gyümölcshúsát.
Virágos és gyümölcsös jegyek, valamint savasság jellemzi, melyek különböző intenitással jelennek meg a kávéban.
Az ottani kávétermelés a kisgazdákra támaszkodik. Így ennek a kávénak a megvásárlásával támogatod a “Coffee Kids” kezdeményezést, mely a fiataloknak biztosít képzést, mentort és alaptőkét, hogy kávétermelőkké válhassanak.

  • Kávé termőterületek főbb ízjegyei

    Etiópia: szokatlanul határozott és elegáns, virágos, herbális és citrusos ízjegyek találhatóak benne.
    Kenya: intenzív aroma, élénk savasság, komplex ízvilág, gyümölcsös és bogyós gyümölcsös íz, citrusos savasság és sűrű, gazdag textúra jellemzi.
    Ruanda: a legfinomabb, legédesebb és legvirágosabb kelet-afrikai kávéknak számítanak, ízüket tekintve különlegesen harmonikusak.
    Brazília: a termőterületeiről származó kávékról összességében elmondható, hogy édesek, enyhén savasak és közepesen testes a textúrájuk.
    Kolumbia: rendszerint ízgazdag, testes kávék, sokféle ízjegy található bennük az édestől a mogyoróson, a csokoládéson, a virágoson, a gyümölcsösön át a trópusiig, régiónként eltérő az ízprofiljuk.

  • Címkefelhő