.

Kenya


Terület: Mount Kenya
Magasság: 1750-1900 m
Feldolgozás: mosott/szárított

Közepesen testes és savas, édeskés ízvilág jellemzi.
A Mount Kenya különböző területeiről származik, a magasság illetve a vulkanikus talaj révén egyedi, összetett és gazdag ízvilág jellemzi.
A leszedést követően mossák és szárítják.

  • Kávé termőterületek főbb ízjegyei

    Etiópia: szokatlanul határozott és elegáns, virágos, herbális és citrusos ízjegyek találhatóak benne.
    Kenya: intenzív aroma, élénk savasság, komplex ízvilág, gyümölcsös és bogyós gyümölcsös íz, citrusos savasság és sűrű, gazdag textúra jellemzi.
    Ruanda: a legfinomabb, legédesebb és legvirágosabb kelet-afrikai kávéknak számítanak, ízüket tekintve különlegesen harmonikusak.
    Brazília: a termőterületeiről származó kávékról összességében elmondható, hogy édesek, enyhén savasak és közepesen testes a textúrájuk.
    Kolumbia: rendszerint ízgazdag, testes kávék, sokféle ízjegy található bennük az édestől a mogyoróson, a csokoládéson, a virágoson, a gyümölcsösön át a trópusiig, régiónként eltérő az ízprofiljuk.

  • Címkefelhő