.

Kolumbia


Terület: Genova, Quindío megye
Magasság: 1560 m
Feldolgozás: mosott/szárított

Ízvilága édeskés, megjelenik benne a trópusi gyümölcs és a mangó, valamint a csokoládé is.
A két esős évszak lehetővé teszi az évente kétszer is betakaríthassák a kávégyümölcsöt.
Quindío megye nyugatra található az Andok legmagasabb részén, a Cordillera Centralban. Frissítő, mégis nyugodt szelek fújnak a zöld völgyeken, míg a vulkáni kúpok lenyűgözően emelkednek ki. Ez a terület a kávé tengely “Eje Cafetero”, ami hagyományos kávétermesztése révén vált híressé. Az emberek kemény munkája és a kiváló termőtalaj biztosítja a kolumbiai kávé kiváló minőségét.

  • Kávé termőterületek főbb ízjegyei

    Etiópia: szokatlanul határozott és elegáns, virágos, herbális és citrusos ízjegyek találhatóak benne.
    Kenya: intenzív aroma, élénk savasság, komplex ízvilág, gyümölcsös és bogyós gyümölcsös íz, citrusos savasság és sűrű, gazdag textúra jellemzi.
    Ruanda: a legfinomabb, legédesebb és legvirágosabb kelet-afrikai kávéknak számítanak, ízüket tekintve különlegesen harmonikusak.
    Brazília: a termőterületeiről származó kávékról összességében elmondható, hogy édesek, enyhén savasak és közepesen testes a textúrájuk.
    Kolumbia: rendszerint ízgazdag, testes kávék, sokféle ízjegy található bennük az édestől a mogyoróson, a csokoládéson, a virágoson, a gyümölcsösön át a trópusiig, régiónként eltérő az ízprofiljuk.

  • Címkefelhő