.

Ruanda


Terület: Gicumbi negyed, Északi tartomány
Magasság: 1450-1500 méter (tengerszínt felett)
Feldolgozás: száraz

Az aromájában megtalálható a trópusi gyümölcs, banán és az eper dzsem. Az ízjegyei között a gyümölcsösség, főként a papaya és az ananász, valamint a csokoládé érezhető.
A magasság és a vulkanikus talaj biztosítja a prémium minőségű kávét. A termesztés és a kávékészítés folyamata a nők kezében van. A különleges Nova Coffee Project-et (Café de Mamas) a ruandai nők büszkén viszik tovább, akik kézzel válogatják és végzik az összes munkafolyamatot.
A projekt hozzájárul a térség társadalmi-gazdasági fejlődéséhez, különös tekintettel a nőkre. Elkötelezett a munkahelyteremtés és a közösség erősítése iránt. A kávéipar női ipar, főként Ruandában. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy nők végzik a kemény munkát a földeken – szedés, válogatás, gazdálkodás.

 • Kávé termőterületek főbb ízjegyei

  Etiópia: szokatlanul határozott és elegáns, virágos, herbális és citrusos ízjegyek találhatóak benne.
  Kenya: intenzív aroma, élénk savasság, komplex ízvilág, gyümölcsös és bogyós gyümölcsös íz, citrusos savasság és sűrű, gazdag textúra jellemzi.
  Ruanda: a legfinomabb, legédesebb és legvirágosabb kelet-afrikai kávéknak számítanak, ízüket tekintve különlegesen harmonikusak.
  Brazília: a termőterületeiről származó kávékról összességében elmondható, hogy édesek, enyhén savasak és közepesen testes a textúrájuk.
  Kolumbia: rendszerint ízgazdag, testes kávék, sokféle ízjegy található bennük az édestől a mogyoróson, a csokoládéson, a virágoson, a gyümölcsösön át a trópusiig, régiónként eltérő az ízprofiljuk.

 • Címkefelhő